M@Ci4KA | Дата: Сб, 29.06.2013, 20:21 | Сообщение # 1 |
:)
Группа: Администратор
Сообщений: 856
Статус: Offline
| Яблучний рулет «Святковий». Тісто дл яблучного рулету: борошно — 250 г, яйце — 1 шт., Масло рослинне 2 — 3 ст. ложки, сіль — 5 г, вода 3 — 4 ст. ложки, кілька крапель оцту, вершкове масло — 15 г. Далі готуємо яблучну начинку: яблука 800-1000 г, додаємо жменю родзинок, жменю товченого мигдалю, 100 г панірувальних сухарів, 100 г цукру, третину чайної ложки, кориці, вершкове масло. Для приготування начинки для рулета потріюно яблука очистити від шкіри, видалити серцевину, нарізати дрібними часточками, змішати з мигдалем і родзинками. Панірувальні сухарі змішати з невеликою кількістю цукру, злегка обсмажити на вершковому маслі і посипати підготовлене, змащене маслом тісто, розподіливши на ньому начинку (яблука, родзинки і мигдаль, перемішані разом), зверху посипати корицею, змішаною з цукром потім скачати рулет. Тепер відносно тіста: борошно просіяти, змішати з яйцем, додати олію, сіль, оцет і замісити круте тісто. Тісто не слід розгортати, його потрібно з силою кидати на дошку, поки воно не перестане приставати до рук і до дошки і не почне міхуритися. Тісто скропити теплою водою і прикрити підігрітим рушником. Залишити тісто на півгодини, розкотити у вигляді трикутника і розтягувати руками до тих пір, поки тісто не стане зовсім прозорим. Дуже тонко розкачане тісто залишити на деякий час, щоб воно підсохло. Тісто змастити розтопленим маслом і третину поверхні покрити начинкою. Потім скачати в рулет, краї міцно защипами і викласти на змащене жиром деко. Збризкати зверху розтопленим маслом і випікати при помірній температурі рівно 45 хв. Рулет слід часто змащувати розтопленим маслом. Коли рулет буде готовий, посипати його цукровою пудрою і розрізати на частини товщиною 2-4 см. Подавати в теплому або холодному вигляді з кулькою ванільного морозива та свіжими фруктами.
(¯`v´¯) `•.¸.•´ ¸.•´¸.•´¨) ¸.•*¨) (¸.•´ (¸.•´ .•´¸¸.•¨¯`•
:)
|
|
| |