M@Ci4KA | Дата: Сб, 29.06.2013, 20:08 | Сообщение # 1 |
:)
Группа: Администратор
Сообщений: 856
Статус: Offline
| Інгредієнти: Тісто: 2 ст борошна, 150 г вершкового масла, 0,5 ч.л. солі, 1 ст.л. цукру, 5-6 ст.л. крижаної води Начинка: 1-1,2 кг зелених яблук, 2/3 ст цукру (якщо кислі яблука, то 1 ст), 25 г вершкового масла, 1-2 ст.л. крохмалю, 1 ч.л. меленої кориці, 0,5 ч. л. мускатного горіха, 1 ч.л. лимонного соку, 2 ст.л. цукру (для посипання)
Приготування: Борошно в миску просіяти разом із сіллю й цукром. Додати нарізане на невеликі кубики холодне масло, порубати ножем в крихту. Додати воду, замісити ножем тісто. Розділити його на два колобка (більший і менший) і загорнути кожен в плівку. Відправити в холодильник на півгодини.
Яблука очистити від шкірки та насіння, нарізати на дрібні шматочки. Перемішати яблука в мисці разом зі спеціями, лимонним соком і крохмалем. Відставити.
Тісто дістати з холодильника, дати трохи відтанути. Розкачати на посипаній борошном поверхні більший колобок і перенести в змащену маслом форму (краї тіста повинні звисати з форми). Викласти начинку, покласти на неї шматочки вершкового масла. Розкачати другий колобок і накрити начинку. Краї тіста защипить, а посередині зробити дірочку, для виходу пари.
Зверху пиріг змастити водою і посипати цукром. Ставимо в розігріту до 220С духовку. Через 10 хв знижуємо температуру до 180С й випікаємо 40-50 хв, до утворення золотистої скориночки. Повністю охолоджуємо і насолоджуємося смакотою.
(¯`v´¯) `•.¸.•´ ¸.•´¸.•´¨) ¸.•*¨) (¸.•´ (¸.•´ .•´¸¸.•¨¯`•
:)
|
|
| |