M@Ci4KA | Дата: Сб, 29.06.2013, 18:02 | Сообщение # 1 |
:)
Группа: Администратор
Сообщений: 856
Статус: Offline
| Копчена риба і САЛАТ «КАРТОПЛЯ без мундира»
Риба — чистимо, миємо. Бажано витерти насухо. Беремо агрегат для копчення риби (м’яса і т.д.) в домашніх умовах — така прямокутна металева посудина. Але можна і будь-яку іншу — аби риба цілком влізла. Беремо дерев’яну тирсу. Рекомендуємо вишневу, як найароматніші, але можна і іншого плодового дерева. Укладаємо тирсу на дно посудини шаром 1 — 2 см., на тирсу кладемо залізну рішітку (бажано, щоб риба не торкалася тирси). Солимо рибу і вкладаємо в посудину на решітку. Накриваємо кришкою і ставимо на вогонь,коли посудина нагріється — тирса почне тліти, а риба — коптиться.
І так — хвилин 30 — 40. Перевертати під час копчення не можна. І кришку відкривати — теж. Поки риба готується — робимо салат. Чистимо дуже багато цибулі. Нарізаємо тонкими кільцями. В окремий посуд додаємо сік з 2х лимонів, туди ж — багато солі, туди ж — оливкова олія (по краплі, щоб дифундувати), і все це акуратно вливаємо в лук.
Варимо картоплю в мундирах, чистимо й нарізаємо великими шматками і вкладаємо в цибулю. Перемішуємо і ставимо в прохолодне місце. Поки салат прохолоджується готуємо десерт: вливаємо в каструлю 200 г виноградного соку, доводимо до кипіння, вимикаємо, додаємо 200 г спирту, накриваємо кришкою, даємо охолонути (ось так — у двох словах). У охолоджений салат можна додати трохи зелені — «для аромату «.
(¯`v´¯) `•.¸.•´ ¸.•´¸.•´¨) ¸.•*¨) (¸.•´ (¸.•´ .•´¸¸.•¨¯`•
:)
|
|
| |